Szynka iberyjska Bellota “Admiración” (noga)

Iberyjska szynka wieprzowa, w Hiszpanii znana też jako Pata Negra, jest peklowana i suszona przez kilka lat, aby wydobyć jej wyjątkowy smak. Wyjątkowa, doskonała, szynka iberyjska „Admiración” to najwyższa jakość wypracowana przez Blázquez przez dziesięciolecia tradycji.

Smak, który jest wykwintnym rezultatem żywienia świń, opartego na sezonowych żołędziach i okresie dojrzewania od minimum 3 do 5 lat. To najwspanialszy przysmak kulinarny, jaki można znaleźć na każdym epikurejskim stole.

  • Rodzaj: Jamón Ibérico de Bellota
  • Pochodzenie: Hiszpania
  • Waga: 5.5 kg
  • Przechowywanie: W warunkach chłodniczych 2-8 st. Celsjusza
  • Skład: szynka żołędziowa, peklowana (indywidualny okres dojrzewania), sól.
Gdzie kupić

OCENY KLIENTÓW

Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)
Napisz recenzję

Serwowanie i konsumpcja

Za pomocą noża odkrawamy cienkie plastry o długości ok. 3-4 cm. Idealna jako aperitif, podana z kromkami chleba tostowego, posmarowanego pomidorami i oliwą  z oliwek, w połączeniu z czerwonym winem.

Smak zawiera się w całej szynce, ale szczególnie w tłuszczu, zatem nie pomijaj go w konsumpcji.

Jakość “Admiración”

Każda szynka „Admiración” zasłużyła na bycie włączoną do asortymentu produktów JAMONES BLÁZQUEZ. Kawałki wybrane ze względu na swoją wyjątkowość, w oparciu o surowe kryteria, które są utrzymywane i przekazywane od pokoleń. Każda szynka lub łopatka zachowuje swój charakter w procesie wymagającego, starannie monitorowanego i indywidualnego przygotowania peklowania.

Metoda JAMONES BLÁZQUEZ utrzymuje maksymalną jakość w każdej fazie cyklu produkcyjnego, gwarantując, że każdy kęs da podniebieniu autentyczne, niepowtarzalne doznania pod względem tekstury, aromatu, smaku i kompozycji tłuszczowej.