Konserwy La Brújula produkowane są w fabryce Ribadumia. Jest to zupełnie inna fabryka niż te, które przywykliśmy oglądać. Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy są duże szklane okna, pozwalające “Las Damas de la Conserva” – kobietom zaangażowanym w pracę przy konserwowaniu, pracować przy naturalnym świetle, a zwiedzającym cieszyć się otwartym widokiem na fabrykę.

Pomimo, że La Brújula korzysta z najbardziej zaawansowanych technologii, proces produkcji jest rzemieślniczy.

Dbają o to “Panie”, które trzymają pieczę nad jakością produktów począwszy od dokładnego czyszczenia, poprzez kontrolę czasu i temperatury, skończywszy na ręcznym pakowaniu.

W procesie tych swoistych “operacji” na rybach i owocach morza surowiec jest selekcjonowany a każdy kawałek ręcznie umieszczany w puszce, dając imponującą prezentację tych skarbów morza.


La Brújula łączy rzemiosło i technologię, by produkować najlepsze konserwowane ryby i owoce morza.


THE LADIES