Panie La Brújula. Konserwy produkowane są w fabryce Ribadumia. Jest to zupełnie inna fabryka niż te, które przywykliśmy oglądać. Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy są duże szklane okna, pozwalające „Las Damas de la Conserva” – kobietom zaangażowanym w pracę przy konserwowaniu, pracować przy naturalnym świetle, a zwiedzającym cieszyć się otwartym widokiem na fabrykę.
Panie La Brujula. Pomimo, że La Brújula korzysta z najbardziej zaawansowanych technologii, proces produkcji jest rzemieślniczy.
Dbają o to „Panie”, które trzymają pieczę nad jakością produktów począwszy od dokładnego czyszczenia, poprzez kontrolę czasu i temperatury, skończywszy na ręcznym pakowaniu.
W procesie tych swoistych „operacji” na rybach i owocach morza surowiec jest selekcjonowany a każdy kawałek ręcznie umieszczany w puszce, dając imponującą prezentację tych skarbów morza.